close
Kubota

Kubota öppnar nytt europeiskt reservdelslager i Frankrike

PRESSMEDDELANDE
23 september 2022
Kubota öppnar nytt europeiskt reservdelslager i Frankrike.
 
Kubota har öppnat ett nytt europeiskt reservdelscenter (EUPC) i Frankrike, ett sätt att stärka sitt europeiska reservdelsförsörjningssystem.

Det nya centret invigdes officiellt den 5 juli i Thionville, en stad som ligger i det franska departementet Moselle. Många förväntansfulla hade samlats för att fira öppnandet av reservdelslagret. Bland de speciellt inbjudna fanns borgmästaren Pierre Cuny i Thionville och ett flertal Kubota-anställda.

Kubotas nya europeiska reservdelscenter byggdes med en investering på 15 miljoner euro och en total yta på 20 000 m2. Det nya centret kommer att sysselsätta 90 personer och förväntas ytterligare stärka företagets närvaro i Europa. Nya lagret leverera delar till återförsäljare och distributörer i europeiska länder men även till andra regioner som USA och Japan.

Under öppningsceremonin uttryckte Pierre Cuny, borgmästare i Thionville, sin tacksamhet för Kubotas investering i staden och avslöjade sina förhoppningar om vidareutveckling av Kubotas verksamhet i Europa.

Öppnandet av det nya lagret kommer att ge nya och spännande affärsmöjligheter för Kubota under de kommande åren. Med Watanabes ord, direktör och verkställande direktör Kubota Corporation.

“Kubota har en global reservdelsstrategi för att bygga ett distributionscenter som täcker var och en av nyckelregionerna, dessa finns i Japan, Europa och Nordamerika. Distributionscentralen kommer att har nyckelrollen att lagra ett brett utbud och tillräcklig volym av delar för att säkerställa bästa produkttillgänglighet i branschen. Vi tycker att Thionville är den bästa platsen för att leverera reservdelar till våra kunder i tid på grund av dess situation i centrum av den europeiska marknaden.”

Om Kubota

Kubota har varit en ledande tillverkare av jordbruksutrustning, anläggningsmaskiner, gräsklippare och industrimotorer sedan 1890. Med sitt globala huvudkontor i Osaka Japan,  och kontor i mer än 120 länder och mer än 43 000 anställda i Nordamerika, Europa och Asien omsatte Kubota 20 miljarder dollar 2021. Även om maskinutrustning är dess huvudproduktlinje, producerar Kubota också ett brett utbud av produkter som stadsvattenreningssystem, bevattningssystem, rörsystem, tak- och hemkonstruktion och stora underjordiska ventiler.

Vårt uppdrag

Vårt varumärkesuttalande, “For Earth, For Life”, talar om vårt engagemang för bevarande av miljön samtidigt som vi hjälper till att producera mat- och vattenförsörjning, som är avgörande för att möta behoven i vårt samhälle, eftersom världens befolkning fortsätter att växa. Detta uppdrag utförs varje gång en Kubota-traktor skördar marken för att producera mat eller när vår byggutrustning gräver för att transportera vatten eller ge skydd. För mer information om Kubota, besök www.kubota-global.net eller www.kubota-eu.com

Bild: Det nya europeiska reservdelslagret i Thionville Frankrike,  har en total yta på 20 000 m2