close
Ze serien

Kubota lanserar ny elektrisk zero-turn gräsklippare

Kubota lanserar den senaste generationen av elektriska zero turn-klippare. De nya gräsklipparna Ze-421 och Ze-481 är skräddarsydda för miljömedvetna kunder som kommuner, entreprenörer och fastighetsägare.

Kubota en välkänd ledare introducerar sin senaste innovation för att stödja en hållbar, koldioxidneutral värld till 2050. Ze Electric Zero-Turn-serien, med modellerna Ze-421 och Ze-481, är utformad för att tillgodose den växande efterfrågan på nollutsläppslösningar samtidigt som den uppfyller behoven hos kunder som söker produktivitet, effektivitet och hållbarhet i sina maskiner.

Som svar på globala miljöproblem uppfyller Kubotas Ze Electric Zero-Turn-klippare inte bara produktivitetskraven utan erbjuder också en förhöjd nivå av förarkomfort genom att minska ljudnivåer och vibrationer under drift. Dessa gräsklippare riktar sig specifikt till miljömedvetna kunder, inklusive kommuner, professionella entreprenörer och bostadsfastighetsägare som söker effektivt underhåll av gräsmattan med minskat underhåll, förenklad drift och förbättrad förarkomfort.

Den tekniska utvecklingen av Ze-serien påbörjades 2017 med ett tydligt fokus på att leverera en maskin som kan arbeta under en hel arbetsdag, vilket säkerställer utmärkt förarkomfort och enastående skärkvalitet. Omfattande tester över hela Europa säkerställer prestanda oavsett gräsförhållanden.

Viktiga egenskaper hos Ze Electric Zero-Turn Range:

Tyst kraft: “Hjärtat” i Ze är ett 48V / 10kW batteri, placerat på baksidan av maskinen, där en motor vanligtvis finns. Detta batteri har kapacitet för över 15 000 kvadratmeter klippning. Framför allt möjliggör Ze snabba och enkla batteribyten, vilket säkerställer oavbruten drift under högsäsong för gräsklippning.

Batteriet kan laddas från laddningskontakten på Ze eller oberoende av maskinen, och en full batteriladdning tar cirka 5 timmar. LCD-skärm som används för att tex övervaka batterinivåer

Eldrift: Ze har tre elektriska drivmotorer – två för hjulen och en för klippdäcket. Batteriurladdningen kan optimeras genom att anpassa effekten till klippaggregatet efter arbetsförhållandena, med ett urval av tre arbetslägen: ECO, Standard och Boost, som var och en varierar i bladhastighet för att passa specifika uppgifter.

Högkvalitativ skärprestanda: Kubotas avancerade teknik är sömlöst integrerad i Ze-serien. K-sense-funktionen övervakar kontinuerligt hastigheten framåt mot klipphastigheten, vilket säkerställer optimal prestanda. När aggregatet utsätts för en tung last kompenseras körhastigheten genom att sakta ner för att bibehålla bästa klippkvalitet och återgår automatiskt till normal hastighet när lasten minskar.

Ze-serien erbjuder 42″ eller 48″ klippdäck med sidokast, båda kan utrustas med mulching för ökad mångsidighet.

Enkelhet och komfort: En lättmanövrerad fotpedalkontroll för att lyfta och sänka klippdäcket, snabbrattsjustering av däckets höjd och en automatisk parkeringsbroms som aktiveras när rörelsedrivspakarna återgår till neutralläge ger enkel användning. Ze-serien är utrustad med ett lyxigt säte med högt ryggstöd med positionsjustering, armstöd och extra svankstöd för ultimat förarkomfort.

Kubotas engagemang för att uppfylla miljömål utan att kompromissa med produktivitet, prestanda eller komfort har lett till utvecklingen av Ze-serien, som erbjuder det bästa av två världar.

De nya gräsklipparna i Ze-serien presenterades för första gången på Saltex-mässan i Storbritannien och kommer att finnas tillgängliga på den europeiska marknaden från och med april 2024.

Om Kubota Corporation:
Kubota, en ledande tillverkare sedan 1890, specialiserar sig på jordbruksutrustning, byggutrustning, gräsklippare och industrimotorer. Med sitt globala huvudkontor i Osaka, Japan, och närvaro i över 120 länder, sysselsätter Kubota mer än 41 000 personer över hela världen.

Vårt uppdrag: “For Earth, For Life” representerar Kubotas engagemang för miljöskydd samtidigt som de hjälper till med mat- och vattenproduktion för att stödja en växande global befolkning. Kubota-traktorer skördar marken för livsmedelsproduktion, och dess byggutrustning bidrar till vattentransport och tillhandahållande av skydd.

För mer information om Kubota, besök www.kubota-global.net eller www.kubota-eu.com. Utforska Kubota Group Solutions Hub på https://kubota-group.eu.

Följ gärna Kubota på: